Az EQUITONE is a szálcement szerelt homlokzatburkolatok vezető márkája. Az EQUITONE megmutatja a szálcement, mint anyag kivételes megjelenését. A szálcement természetes ásvány tartalmú kompozit anyag egyedülálló esztétikai és fizikai tulajdonságokkal.

Az elmúlt több mint száz évben, cégünk, az Etex élen járt
a szálcement mint építészeti anyag megalkotásában és fejlesztésében,
mellyel már több márkanév - így például ETERNIT név alatt is ismertté vált.


Építészpályázatok

 

Termékminta rendelés

Mottó: „A szépség és ésszerűség egysége”


EQUITONE építész és építészhallgatói pályázat 2019

Beadási határidő: 2020. február 10.„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone.
Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. február 10-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.Az elmúlt évek pályázatai jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns lakóépületeken jelenik meg az Equitone szálcement homlokzatburkolat, de egyre népszerűbb ez a tartós és szép anyag a középületeket tervezők körében is. A pályázat célja nem változott: az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az Equitone szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása. Emellett a kiíró a pályázattal is hozzá kíván járulni az egyre inkább elvárt és népszerű, a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez. Ez is indokolta az idei évi pályázat fő üzenetének megválasztását. A mottó azt fejezi ki, hogy ugyan az Equitone anyag az épületek esztétikájához vitathatatlanul hozzájárul, nem feledkezhetünk meg az épületburok az energiafelhasználásra gyakorolt hatásáról, valamint a tartósságra való törekvésről sem. Mindezt pedig az Equitone szálcement burkolat változatos megjelenéssel kínálja felhasználóinak.A hallgatók esetén továbbra is a kiíró elvárása, hogy a pályázó megismerje az anyag alkalmazástechnikáját és annak megfelelően alkalmazza azt bármely iskolai munkáján, vagy kifejezetten a pályázat számára készült tervén.
A pályázati díjazás építészek esetén összesen 800 000 Ft, míg építészhallgatók esetén 300 000 Ft, amelynek felosztásáról a zsűri szabadon dönt.

A zsűri tagjai 2019-ben
Patartics Zorán, Ybl Miklós-, Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Prima Primissima-, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
Vikár András DLA, Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész
Horváth Márk, projekt manager, EQUITONE

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK
A pályázat benyújtási határideje: 2020. február 10.
Díjátadó ünnepség: 2020. első negyedévében egy gálaest keretében, ahová minden pályázó és a kiíró számára más, fontos szakemberek is meghívást kapnak.

TOVÁBB A PÁLYÁZATI KIÍRÁSOKHOZ:


   
EQUITONE ÉPÍTÉSZ PÁLYÁZAT 2019 EQUITONE HALLGATÓI PÁLYÁZAT 2019


 
További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:
Build-Communication Kft.
T: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu

További információ az EQUITONE termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan:
Horváth Márk, projekt manager, EQUITONE
E-mail: , T: (30) 849 3874
www.equitone.hu

A 2018. évi pályázat eredményeiről itt olvashat.

A 2017. évi pályázat eredményeiről itt olvashat.