„Az anyag természete”
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben
Pályázat ÉPÍTÉSZEK számára

Indul a 2017. évi pályázati időszak!

Beadási határidő: 2017. október 31.


„Két alkalom alapján hagyományról beszélni korai volna, megerősítésről azonban már szabad. Megismételni valamit, és azonos nívóra törekedni: elköteleződés. Kinyilatkoztatás, tanúságtétel a szándék, az építészeti minőség mellett. Esetünkben annak a kifejeződése, hogy a gyártó hisz termékének építészeti értékeiben, és hisz bennünk, építészekben.” – ezekkel a szavakkal méltatta Patartics Zorán zsűritag a CREATON South-East Europe Kft. EQUITONE üzletágának második alkalommal kiírt, építészeknek szóló pályázatát a 2017. január 12-i ünnepélyes díjátadón.


A gyártó 2017-ben harmadik alkalommal „kezdeményez diskurzust” az építészekkel az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati anyagok változatos felhasználásával kapcsolatban.


A Kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza, és ezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését. 


A Bíráló Bizottság azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az EQUITONE anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat még a fenti értékek bemutatásának minősége.

Az építészek bármilyen funkciójú tervezés, új építésű-, vagy felújított épülettel indulhatnak a nyílt és nyilvános pályázaton.


A pályázat díjazásra összesen 800 000 Ft a Bíráló bizottság rendelkezésre. Az október 31-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. 


BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész

Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész

Tima Zoltán, Prima Primissima, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész

Kókay Blanka, okl. építőmérnök, regionális műszaki vezető EQUITONE


PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK

A pályázat benyújtási határideje: 2017. október 31.

Bírálat: 2017. december 1-jéig

Díjátadó ünnepség: 2018. január közepe


A teljes pályázati kiírás innen tölthető le.


További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:

Build-Communication Kft. (2040 Budaörs, Liget utca 3/2.)

T: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu


Pályázatok feltöltése itt.


További információ az EQUITONE termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan:

Kókay Blanka, regionális műszaki vezető, Dél-Kelet-Európa, Homlokzati üzletág

E-mail: blanka.kokay@etexgroup.com, (30) 257 7687

www.equitone.hu