Hírek

2016.08.16.

Equitone: Th>45 perc minden rögzítési megoldással!

Új építésű épületeknél, illetve meglévő épületek homlokzati hőszigetelése és felújítása során, az energetikai kérdések mellett sok szó esik a tűzvédelmi szempontokról is.

Tűz esetén a homlokzatburkolati rendszerek máshogy viselkedhetnek mint a rendszert alkotó alapanyagok önmagukban, emellett a rendszerekkel szemben támasztott követelmények más paraméterek vizsgálatát is szükségessé teszi.

Tovább ▸
2015.11.17.

Equitone lapok szokatlan felületen

Olyan épületeknél, mint egy iskola, ahol nem csak a bekerülés gazdaságossága, de egyre inkább a beépített anyagokkal készülő szerkezet tartóssága, csekély karbantartási költsége is kiemelt fontosságú, ott a szerelt burkolatok egyre több helyen teljes homlokzati felületeken is megjelennek. A soproni Szent Orsolya Iskola a város legnagyobb közoktatási intézménye, ahol a felújításkor nem véletlenül döntöttek az Equitone Natura szálcement homlokzatburkolat mellett.

Tovább ▸
2014.02.12.

A szürke száz színe

A környezetbarát szálcement alapanyagból készülő Equitone homlokzatburkolat modern, az építészettel szembeni elvárásokra építő, az építész igényeit szem előtt tartó megoldásrendszer, amely letisztult formákban, színekben és felületi variációkban ölt testet.

 

Tovább ▸
2012.11.26.

TMI minősítés

Homlokzati tűzterjedési vizsgálatok az EQUITONE szálcement homlokzatburkolati rendszerekre

Az elmúlt években számos társasház végzett, végez költséges energetikai felújítást, melynek egyik sarkalatos pontja a homlokzati hőszigetelés, amely természetesen új építésű házaknál már elsődleges tervezési szempont. Mindemellett számtalan esetben megfogalmazódik a kérdés, hogy egy esetleges tűz kialakulásánál milyen hatással van a tűz a homlokzati hőszigetelő rendszerre, mennyire biztonságosak a felszerelt elemek illetve lehetséges-e a megfelelő anyagokból és szabályosan felszerelt hőszigetelő rendszerrel a tűz visszaszorítása, ill. terjedésének meggátolása.

Tovább ▸